Wednesday, November 21, 2018

Bodybuilding og OL: Hvorfor det ikke allerede er en olympisk sport


Den nåværende OL-programmet består av 35 sport, 53 disipliner og mer enn 400 arrangementer, alt fra bueskyting gjennom til vektløfting og bryting. De bodybuilding fanskare, konkurrenter og sponsorer er alle klare og villige til å ta steget til OL-nivå. Den snublestein er den internasjonale olympiske komité og OPC, som oppgir bare at i henhold til deres kriterier, er bodybuilding ikke en sport, og det har ingen plass i OL.
Dette stativet begs spørsmålet: "Hva bestemmer en sport i første omgang?". En enkel definisjon av Australian Sports Foundation sier at sporten er "et menneskelig aktivitet stand til å oppnå et resultat som krever fysisk anstrengelse og / eller fysiske ferdigheter, som etter sin art og organisering, er konkurransedyktig og er generelt akseptert som en sport."
Uten tvil, bodybuilding passer innenfor denne definisjonen, og en skulle tro dette bør være nok for IOC. Men det primære problem IOC har med å tillate kroppsbygging til OL angår narkotikamisbruk. De hevder at utbredt bruk av prestasjonsfremmende midler av kroppsbyggere ville hindre bodybuilding fra å følge OL narkotikapolitikk. Det er tøffe og årvåken dopingregler for OL-konkurrenter, noe som ville sikkert utelukker mange profesjonelle kroppsbyggere.
Imidlertid ikke naturlig bodybuilding brorskap ikke bruke prestasjonsfremmende midler. OL kan opprettholde sin narkotikapolitikk, slik at kun naturlige kroppsbyggere for å konkurrere i OL. Dette justerer også med tradisjonen i OL er en konkurranse for sportslige amatører, ikke profesjonelle.
En annen grunn er oppgitt av IOC for å utelukke bodybuilding fra OL var at dommen i konkurrerende bodybuilding var altfor subjektive for en OL-dommer til kritikk. Gitt striden rundt den subjektive bedømmelsen av idretter som skøyter, dykking og gymnastikk dette argumentet neppe synes å holde vann. Faktisk ville bodybuilding ser ut til å være en perfekt passform!
Hvordan Bodybuilding Kunne Hjelp OL
Som konkurransedyktig bodybuilding har aldri vært en mainstream sport, inkludert det som en olympisk sport ville tillate sporten til å bli bedre kjent og anerkjent. Det vil også gjøre sporten mer tilgjengelig, slik at folk kan lære mer om bodybuilding, og muligens delta selv.
Bodybuilding ville også hjelpe OL ved å utvide omfanget av sport på skjermen. Ved utstillingsvindu bodybuilding, vil OL være å oppmuntre folk i alle aldre til å spise god mat, trene, bli passe, og ta vare på helsen. Dette er viktige meldinger i en verden der så mange mennesker er overvektige.
En titt tilbake i historien avslører at OL ble først introdusert av grekerne, som forgudet og aktet vel tonet, estetiske kropper med sunne sterke physiques.
Bodybuilding og OL: Hovedargumentet mot
Foruten stoffet doping problemet, kanskje den mest fremtredende argument mot inkludert bodybuilding i OL er subjektivitet dommere og det faktum at det er ofte ingen klar vinner. Selv om andre OL idretter som skøyter er også i denne kategorien, de fleste olympiske idrettsarrangementer har klare vinnere, enten etter tid, avstand, høyde eller løfte vekten. Ingen kan hevde at å dømme feil har blitt gjort når en konkurrent klart vinner en hendelse.
Selv om juryen er fortsatt ute på bodybuilding og OL, synes det for tiden minst, at den olympiske komiteen har ingen intensjon om blant annet bodybuilding som en olympisk sport. Til tross for at bodybuilding brorskap er klar og villig til å ta steget til OL-nivå, ser det ut som de vil vente en stund ennå.


No comments:

Post a Comment

rávní Steroid Alternativy, které jsou bezpečné, stejně jako cenná

Steroidní možnosti jsou vyžadovány od konkurenčních profesionálních sportovců na sportovních aktivit, které mandát lék testování, kulturi...